Problems with Honda Link lately?

Discussion in 'Clarity' started by su_A_ve, Nov 20, 2018.

  1. su_A_ve

    su_A_ve Active Member

    No issues with Honda Link since August when I got the car. But in the last week or so, I've noticed Honda Link is almost useless.

    I keep getting the 'three dots' and then a message saying can't retrieve information. Sometimes after 5-10 minutes it does connect.

    Maybe more units got sold and Honda servers are getting swamped? My car is connected to wifi so it would be ideal if the car and app could talk via wifi instead of relying on cell towers and Honda back end servers..

    Anyone else noticed this being a problem lately?
     
    rickyrsx likes this.
  2. Skynosaur

    Skynosaur New Member

    Car locate hasn't been working. Sometimes I get a long loading time.

    Sent from my G8142 using Tapatalk
     
  3. RickSE

    RickSE Active Member

    Not working at all for me today. Just getting the dots of death in the app.....
     
  4. dnb

    dnb Active Member

    Was working this morning (pre-conditioning started message) but yeah its not connecting right now and also on Wifi.

    Servers might be done or something.
     
  5. leehinde

    leehinde Active Member

    I'm on an iPhone and haven't had any issues. I usually check it at least once a day.
     
  6. Richard_arch74

    Richard_arch74 Active Member

    I just checked my HL and lo and behold I got the three dots. Tried finding my car on the app and it couldn't find it in my garage but when I returned to the dashboard it magically loaded up. I have had little problems with this app. Hope this app doesn't fritz out when I leave the car in the garage while I do my snowbird thing for 3 months.

    Sent from my SM-G955U using Inside EVs mobile app
     
  7. RickSE

    RickSE Active Member

    Just checked and it’s working. Guessing that the Honda servers were down.
     
  8. amy2421

    amy2421 Active Member

    I've had a few issues lately too. I was wondering if it was related to the cold weather, maybe the car's reception is being affected by the cold?
     
    rickyrsx likes this.
  9. jdonalds

    jdonalds Well-Known Member

    Good question. I hadn't thought much about the HondaLink app reliability lately. Thinking back though I find it has gotten better and better over the months. Other than (apparently) a server being down for a few hours last week it has been working well.

    I use the find my car feature often to see where my wife is. It works quickly and accurately. In fact I think I use many of the HondaLink features regularly and it has been good.
     
  10. rickyrsx

    rickyrsx Member

    Same here. Just started a few days ago. I can't imagine cold weather has anything to do with it, you think?


    Sent from my iPhone using Inside EVs
     
  11. Johnhaydev

    Johnhaydev Active Member Subscriber

    I have owned my car since July 2018. The hondalink app works well most of the time in terms of finding out the current state of charge etc. Until about 1 week ago, the preconditioning was working well too. It would turn on and warm up the car at the scheduled time. In the past week or so, that function hasn't worked at all. It will start preconditioning [PC] then immediately stop. This is in spite of the fact the weather is cooler [ 50's] rather than usual 60's. It also seems to immediately stop the preconditioning when I start it via the app not on a pre-scheduled basis as well as when I start the PC using the keyless remote. the battery of the car is fully charged and doors etc remain closed. So-it might be more of an issue with pre-conditioning rather than the hondalink app.
     
  12. amy2421

    amy2421 Active Member

    Several times today I got the "Unable to Retrieve Data" error message. I've never had that before, just the message that said the preconditioning failed to start.
     
  13. lanb

    lanb Active Member

    Yes, the app has been flaky - cannot retrieve info error - for the past week including today morning.
     
  14. RickSE

    RickSE Active Member

    Honda link worked all day today but now isn’t working tonight. Luckily for me it worked long enough for me to start preconditioning. Today was the first time I actually got it to work and heated the car from 39 to 61 in five minutes. I really hope this works all winter.
     
  15. FlaDave

    FlaDave New Member

    Not working for me.
     
  16. Steven B

    Steven B Active Member

    I called Hondalink and they confirmed they are having issues with their servers. There was no Estimated Time to Resolve. Hondalink has no website where they will inform customers of server issues, so if the service is down, the only way to confirm is to call their number, sit on hold and then ask when you get someone on the line.
     
    amy2421 and rickyrsx like this.
  17. rickyrsx

    rickyrsx Member

    Hondalink seems to be working again this morning but then again, the car is in the garage.


    Sent from my iPhone using Inside EVs
     

Share This Page